Home » Agent ontdekt vrouw en ernstig zieke man die al maanden in bosjes leven: ‘Ze kunnen nergens heen’
Informatief

Agent ontdekt vrouw en ernstig zieke man die al maanden in bosjes leven: ‘Ze kunnen nergens heen’

Brabants Dagblad, 8 december 2023 – Nat, verkleumd en bivakkerend in de koude modder: midden in een natuurgebiedje had een ziek Pools echtpaar een geïmproviseerd kampement opgeslagen. Ze woonden er al maanden. Agent Dominik vertelt over hun ontdekking. ,,Hij had tekenen van onderkoeling en zij was er niet veel beter aan toe.’’

Natte slaapzakken hingen aan een geïmproviseerde waslijn, bezittingen waren weggestopt in boodschappentassen, een rollator stond met de wielen centimeters diep in de koude modder. Agenten troffen het echtpaar van rond de 50 jaar oud in erbarmelijke staat in hun ‘kampement’ aan. Het bivakkeerde er al maanden.

Agent Derwisinski, die de collega’s uit Polen begeleidde, wordt vanwege zijn Poolse achtergrond wel vaker bij situaties met Poolse arbeidsmigranten ingezet. Zoiets schrijnends als dit ziet hij niet vaak. ,,Achter de Uithof is een natuurgebied waar vaker arbeidsmigranten verblijven, maar het kampement van dit stel zat nog verder in de natuur. We hebben tegen ze gezegd: ‘Dit weekend gaat het vriezen, jullie kunnen hier echt niet langer blijven’.”

Lees hier verder (origineel bericht)
×