Home » Wooncomplex arbeidsmigranten in Wernhout ?
Zundert

Wooncomplex arbeidsmigranten in Wernhout ?

Zundertse Bode, 29 november 2023 – WERNHOUT – Een mooi wooncomplex voor 400 arbeidsmigranten in het leegstaande gebouw waar voorheen feestpaleis Jaiselings Royal Palace was gevestigd. Als het aan projectontwikkelaar Sabes BV ligt, krijgt het pand aan de Wernhoutseweg binnen afzienbare tijd nieuwe bewoners. Omwonenden hebben vooralsnog zo hun bedenkingen bij het plan.

Het gebouw, dat in vroeger tijden nog als klooster diende, staat leeg sinds in 2020 het faillissement over eigenaar Arjan van Dijk Groep werd uitgesproken. Na een tip van een makelaar liet projectontwikkelaar Sabes BV vervolgens vrij snel hierna haar oog op de locatie vallen. “Toen zijn we ons gaan verdiepen in de mogelijkheden om hier een wooncomplex voor arbeidsmigranten te realiseren,” vertelt Ted van den Besselaar van Sabes BV, die zelf liever spreekt van internationale medewerkers die straks vooral in de regio werkzaam zullen zijn. 

Clustering eerder geen succes

Peter Buijsse is woordvoerder van de naar aanleiding van het plan geformeerde werkgroep Tereik en De Lent, waarin zich voornamelijk kwekers en ondernemers uit de directe omgeving van Jaiselings Royal Palace hebben verenigd. Hij toont zich bezorgd over de voorgenomen clustering van de arbeidsmigranten aldaar. “Dat heeft destijds niet gewerkt op Patersven, het huidige Wernhoutsburg. En nu wordt er pal tegenover mogelijk een soortgelijke situatie gecreëerd.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×