Home » Wijk voor arbeidsmigranten buiten Vlierden lijkt er alsnog te komen door andere route
Informatief

Wijk voor arbeidsmigranten buiten Vlierden lijkt er alsnog te komen door andere route

Eindhovens Dagblad, 6 april 2024 – Er komt misschien toch een wijk voor arbeidsmigranten even buiten Vlierden. Vorig jaar was een aansluiting op de N279 nog een struikelblok, nu lijkt een iets andere route uitkomst te bieden.

Dat meldt althans huisvester Frank van Gool, van Kafra housing, Hij hoopt dit jaar nog aan de slag te kunnen met een arbeidsmigrantenwijk, op de plek van een vroegere nertsenboerderij aan de Rijntjesdijk. Daar kunnen dan 260 buitenlandse werknemers neerstrijken in 65 huisjes, 20 arbeidsmigranten meer dan oorspronkelijk gepland.

Al met al vraagt het project het nodige geduld. In april 2022 vroeg Kafra voor het eerst een vergunning aan. Eerst moest Van Gool van de gemeente Deurne terug naar de tekentafel omdat de aanvraag onvolledig was. Later bleek een verbinding met provinciale weg N279 ineens een heet hangijzer.

Buren zijn voor

Als de gemeenten zich niet verzetten en er vanuit het naburige Brouwhuis geen grootschalige bezwaren komen, is een belangrijke hobbel genomen. De buren aan weerszijden zijn voor. Ook belangenclubs van bedrijven toonden zich enthousiast. Deze maand nog wil Van Gool de vergunning voor het bouwen van de wijk aanvragen. In de late zomer moet de bouw beginnen.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×