Home » Werkgevers bezorgd over negatief sentiment rond arbeidsmigratie
Informatief

Werkgevers bezorgd over negatief sentiment rond arbeidsmigratie

FD, 12 mei 2024 – De Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) maakt zich zorgen over de negatieve toon van het maatschappelijke debat over arbeidsmigratie. Met een nieuwe publicatie die de feiten en cijfers op een rij zet, hoopt de koepel ‘een nuchtere discussie’ aan te zwengelen. Want Nederland kan niet zonder arbeidsmigratie, stellen de werkgevers.

In de politiek en in de samenleving is het sentiment rond arbeidsmigratie steeds vaker negatief, constateert de AWVN. Deels komt dat door de terechte aandacht voor slechte arbeidsomstandigheden en huisvesting van een deel van de arbeidsmigranten. Ook is er angst voor verdringing op de huizenmarkt en tekortschietende publieke voorzieningen, aldus de werkgeverskoepel.

De AWVN-publicatie verschijnt kort na een signalering van de Nederlandse Arbeidsinspectie over misstanden en uitbuiting bij de inzet van arbeidsmigranten. De AWVN veroordeelt zulke praktijken. ‘Wij vinden dat werkgevers die arbeidsmigranten inzetten, verplicht zijn om goed voor hen te zorgen’, benadrukt de zegsman. ‘Wij zullen nooit zeggen: kom hier werken, maar zoek het vervolgens zelf maar uit.’

Tegelijkertijd verlangt de werkgeverskoepel ‘consistent overheidsbeleid’ rond arbeidsmigratie.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×