Home » Uitzendbaas Frank van Gool van Otto Work Force, een gefortuneerde ondernemer met korte lijntjes naar de politiek
Informatief

Uitzendbaas Frank van Gool van Otto Work Force, een gefortuneerde ondernemer met korte lijntjes naar de politiek

De Limburger, 20 januari 2024 – Hij verdient zijn fortuin met het huisvesten en aan het werk helpen van duizenden arbeidsmigranten, voornamelijk in Noord-Limburg. Otto Work Force-baas Frank van Gool placht een witte raaf in een harde wereld te zijn, maar er is ook kritiek.

Frank van Gool (1966) is behalve een van de meest succesvolle ondernemers van Nederland ook een van de zakenlieden met de kortste lijntjes naar de politiek. In de verkiezingscampagne mengt de gefortuneerde uitzendbaas zich als prominent VVD-lid in het tv-verkiezingsdebat van SBS6 en met de donatie van een ton blijkt hij de gulste gever voor de partijkas van de VVD te zijn.

Huisvesting, mooiweershow

[..] als de Arbeidsinspectie in 2020 beschuldigend naar de huisvesting van arbeidsmigranten in de vleessector wijst omdat daar grote corona-uitbraken zijn, nodigt Van Gool journalisten uit bij bungalows voor Oost-Europese arbeidsmigranten op een industrieterrein in Venray. De huisjes zien er prima verzorgd uit.
Deze mooiweershow voor de Arbeidsinspectie in coronatijd heeft volgens vakbond FNV ook een schaduwzijde: „Een van de bewoners beschreef het park als een ‘hemel’ vergeleken met andere locaties van OTTO Work Force”, zegt een FNV-bestuurslid in de Volkskrant. Waarop Van Gool erkent dat het huizenaanbod elders ‘misschien iets minder’ is.

De Limburger komt geregeld negatief in het nieuws met zijn bedrijf. Uit onderzoek van journalistenplatform Investico, de krant Trouw, weekblad De Groene Amsterdammeren tv-programma Pointer blijkt dat een groot deel van de 15.000 werknemers van de uitzender niet is ingeschreven in de Basisregistratie Personen van de gemeente waar ze zijn gaan wonen.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×