Home » Twee plannen voor logiesgebouwen aan Noordlangeweg in Dinteloord
Steenbergen - Dinteloord

Twee plannen voor logiesgebouwen aan Noordlangeweg in Dinteloord

Momenteel lopen er twee initiatieven voor de bouw van locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Noordlangeweg in Dinteloord. Uitzendorganisaties NL Jobs en Goodmorning zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een pension waar 400 bewoners gehuisvest worden. Naar nu bekend heeft uitzendorganisatie Flex Employment uit Oudenbosch plannen om op het naastgelegen perceel een tijdelijk logiesgebouw te realiseren waar gefaseerd tussen de 250 en 400 arbeidsmigranten verblijven.

In 2019 lanceerde Flex Employment een huisvestingsplan tegen de kom van Dinteloord. Hoewel de Dorpsraad Dinteloord er niet onwelwillend tegenover stond, gingen er vanuit het dorp ook stemmen op die fel tegen waren. Zij verzamelden zich in de Vereniging Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord (VWBLD) die sindsdien de ontwikkelingen scherp in het oog houdt.

Dorp mobiliseren

Het vooruitzicht dat er op termijn mogelijk tot 800 arbeidsmigranten op twee naast elkaar gelegen locaties gehuisvest gaan worden, is onwenselijk voor de VWBLD. Woordvoerder Leon Aanraad laat desgevraagd weten niet te zullen schromen om het dorp weer te mobiliseren wanneer blijkt dat de gemeente Steenbergen aan beide plannen medewerking verleent. Volgens de groepering is een aantal van 800 arbeidsmigranten onverantwoord groot voor een kern met de omvang van Dinteloord. 

De Dorpsraad Dinteloord is niet bij voorbaat tegen de komst van twee logiesgebouwen voor arbeidsmigranten, maar wacht de verdere ontwikkelingen af.

Naar het originele bericht
×