Home » Riel houdt het niet stil op de tribune van de Tilburgse raad: te boos om migrantenhotel
Riel

Riel houdt het niet stil op de tribune van de Tilburgse raad: te boos om migrantenhotel

Brabants Dagblad, 18 maart 2024 – Niet roepen, niet klappen. Het was de Rielenaren op de publieke tribune van de Tilburgse gemeenteraad duidelijk te verstaan gegeven. Maar zo nu en dan bleek de boosheid over het plan voor een arbeidsmigrantenhotel vlakbij hun dorpskom te groot.

Een voorbeeld: de lachsalvo die maandagavond opstak toen directeur Hurriyet Bagcan van uitzendbureau Carrière beweerde dat ‘wij verlies maken op deze mensen’. Of de raad van Tilburg het licht voor The House of Europe op groen gaat zetten, is nog de vraag. Dat besluit moet 11 april gaan vallen. Maandagavond moesten de fracties zich beperken tot het stellen van vragen. Een partij als Lijst Smolders Tilburg liet daarin bij monde van Peter van den Hoven al wel doorschemeren tégen te gaan stemmen. Maar ook andere fracties zeiden de zorgen van Riel serieus te nemen.

120 euro huur per week

Het 15 meter hoge gebouw, op de plek van het gesloopte horecabedrijf Heidehoeve, moet straks 366 buitenlandse werknemers een bed gaan bieden. Bij Carrière gaat het dan om Polen, die 120 euro huur per week betalen voor een eigen slaapkamer met een fitness- en ontspanningsruimte als voorzieningen. Een rekensom leert dat The House of Europe jaarlijks goed moet zijn voor zo’n 2,2 miljoen euro aan huurpenningen. Maar daar komt Carrière dus niet aan uit, ook al geloven ze daar in Riel niks van.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×