Home » Omwonenden van mogelijke migrantencomplexen Dronten in actie: ‘Hoe zit het met onze rechten?’
Dronten

Omwonenden van mogelijke migrantencomplexen Dronten in actie: ‘Hoe zit het met onze rechten?’

De Stentor, 14 maart 2024 – Terwijl de gemeenteraad van Dronten achter gesloten deuren vergadert over het aanwijzen van vier locaties voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten, zijn omwonenden en ondernemers een petitie gestart. Ze rekenen op politieke scherpte, wanneer het gaat om een deal die de gemeente wil sluiten met een huiseigenaar. „Dit wordt ons door de strot geduwd.”

Door de strot

De hele gang van zaken steekt de omwonenden. „Wij zijn echt niet pertinent tegen de komst van arbeidsmigranten, maar moesten het nieuws over de deal vernemen via de krant. De manier waarop de gemeente ons dit door de strot duwt, zonder enig vorm van overleg, is onbehoorlijk.” Zo staat het ook omschreven in een brief aan de gemeenteraad, waarin over achterkamertjes wordt gesproken.

De voorgestelde overeenkomst wordt donderdag weliswaar in een besloten raadsessie besproken – de deal bevat bedrijfsgevoelige informatie, vandaar – maar dat neemt niet weg dat de omwonenden de politiek graag huiswerk meegeven. Aan de petitie en de brief zijn zodoende achttien volgens hen relevante vragen gekoppeld. Te stellen aan burgemeester en wethouders. Bram Burggraaf woont bij locatie Colijnsweg: „Op die manier kan meer inzicht in de deal worden verkregen.”

Met de wooncomplexen hoopt Dronten te slagen in haar plan om voor 2030 ruim 1000 extra arbeidsmigranten te huisvesten. Buurtbewoners vinden het dubieus dat twee locaties op voorhand worden toegewezen aan één ontwikkelaar, zonder dat anderen de mogelijkheid krijgen ook mee te doen. „Problemen die niets met elkaar te maken hebben worden op een hoop geschoven in het voordeel van één partij. Dat klopt niet.”

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×