Home » Omwonenden Dorshout stappen naar de rechter om arbeidsmigrantenlocatie
Veghel

Omwonenden Dorshout stappen naar de rechter om arbeidsmigrantenlocatie

Omroep Meierij, 12 december 2023 – Omwonenden van de Dorshout in Veghel stappen naar de rechter om de komst van een huisvestigingslocatie voor maximaal vijfhonderd arbeidsmigranten tegen te gaan. “Ons doel is geen woonwijk in Dorshout”, zegt omwonende Jack de Laat.

De Laat spreekt namens de buurtbewoners die na gesprekken met een advocaat een beroep in de rechtbank kansrijk zien. “We denken absoluut dat we het tegen kunnen houden. In de beleidsnota staat dat het agrarisch gebied is. In agrarisch gebied mogen in principe alleen arbeidsmigranten gehuisvest worden mits ze in de agrarische sector gaan werken. Als ze in de industrie gaan werken, is dat in principe niet toegestaan.”

Alternatieve locaties

De omwonenden vinden dat er niet is gekeken naar alternatieve locaties. “Dat hebben ze gewoon niet gedaan. We hebben destijds een mail gestuurd met 25 alternatieve locaties waar veel minder mensen last van zouden hebben. Daar hebben we zowel van de gemeente als de initiatiefnemers, OTTO Work Force en HOBIJ, geen reactie op gekregen”, zegt De Laat.

Lees hier verder (origineel bericht)
×