Home » Nee, inwoners kunnen géén bezwaar maken tegen arbeidsmigranten-deal
Dronten

Nee, inwoners kunnen géén bezwaar maken tegen arbeidsmigranten-deal

De Drontenaar, 8 maart 2024 – DRONTEN – De gemeente Dronten wordt overstelpt met vragenover de drie geplande locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

De gemeente Dronten heeft sinds kort op haar website een speciale themapagina over de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarop is te lezen dat er momenteel ongeveer 800 ‘legale plaatsen’ zijn. B en W willen de komende zes jaar 1.050 extra plaatsen realiseren. 

Miljoenendeal

Onderdeel van het plan is een miljoenendeal met de familie De Regt, eigenaar van tal van studentenwoningen in Dronten-noord. De Regt sluit 13 studentenhuizen en mag in ruil daarvoor onder andere honderden arbeidsmigranten huisvesten op de twee belangrijkste locaties: het gronddepot en de Colijnweg.

Géén inspraak

Een heikel punt is de inspraak. De gemeente beantwoordt op haar site de vraag of inwoners en ondernemers nog bezwaar kunnen maken tegen het

beleid of tegen de overeenkomst met De Regt. Het antwoord is simpel: “Nee.Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u geen formeel bezwaarof beroep indienen.”

De gemeenteraad heeft het laatste woord over de locaties. Volgens de huidige planning neemt de raad vóór de komende zomer een besluit. Wat de inwoners tot die tijd kunnen doen is proberen hun wensen kenbaar te maken aan de raadsleden.

Lees hier verder (origineel bericht)

×