Home » Migranten ziek door werkdruk distributiecentra Albert Heijn
In de media

Migranten ziek door werkdruk distributiecentra Albert Heijn

BNNVARA, 23 december 2023 – Poolse migranten die in distributiecentra van de Albert Heijn werken, gaan gebukt onder ziekmakende werkomstandigheden. Mede door de extreme drukte van de feestdagen dreigen veel van deze uitzendkrachten langdurig uit te vallen als gevolg van onder meer stress en rugklachten. Hierdoor raken zij mogelijk hun werk én woonruimte kwijt, en moeten ze noodgedwongen terugkeren naar hun land van herkomst. In Kassa van zaterdag 23 december 2023 besteedden we hier uitgebreid aandacht aan.

Enquête: 9 op de 10 werknemers van distributiecentra ervaart negatieve gevolgen door werkdruk

Uit een recente enquête van de vakbonden onder 666 vaste krachten en uitzendkrachten van de distributiecentra – waarvan het overgrote merendeel Pools – blijkt dat maar liefst 90 procent negatieve gevolgen ervaart door werkdruk. Dat gaat onder meer om klachten zoals stress, lichamelijke klachten en minder goed functioneren.

Tijdelijk contract niet verlengd? Dan vaak ook woonruimte kwijt

Als de migranten door fysieke klachten de norm niet halen, kan het gebeuren dat hun veelal tijdelijke contract niet wordt verlengd. Als ze geen ander werk vinden, raken ze óók hun woonruimte – veelal geregeld door het uitzendbureau – kwijt en zit er niets anders op dan terug te keren naar hun land van herkomst.

Migranten die wél een vast contract hebben en door fysieke klachten minder presteren, kunnen door hun uitzendbureau overgeplaatst worden naar een andere werkgever die slechter betaalt.

Lees hier verder (origineel bericht)
×