Home » ‘Midden-Delfland kan hotel voor arbeidsmigranten tegenhouden’
In de media Informatief

‘Midden-Delfland kan hotel voor arbeidsmigranten tegenhouden’

A.D. 18 oktober 23 – Midden-Delfland (bij Delft) moet op korte termijn met een klip en klaar standpunt komen over de mogelijke komst van een arbeidsmigrantenhotel in Den Hoorn. Niet ver van de plek in dezelfde kern is een grootschalig centrum voor asielzoekers gepland.

De onrust is ontstaan door een opvallende grondverkoop aan de Woudseweg 17/19, waar pal naast snelweg A4 en de N223 richting het Westland al jaren een stuk grond braak ligt. De grond heeft al sinds jaar en dag een hotelbestemming. De plaatselijk bekende ondernemer Dirk Post wilde er destijds een toeristenverblijf maken, maar zag daar uiteindelijk vanaf. De grond is inmiddels in handen van Kafra Housing, een vastgoedbedrijf dat tot dusver geen hotels ontwikkelt, maar aan ‘unieke huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten’ werkt.

Kafra Housing kocht de grond voor twee miljoen euro. Het bedrijf is gelieerd aan Otto Workforce, een groot uitzendbureau voor onder meer arbeidsmigranten. Het bedrijf zegt te werken aan ‘een hotel voor allerlei soorten expats, die hier tijdelijk kunnen verblijven.’

Fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij ziet er een opzichtige poging van de projectontwikkelaar in om de regels op te rekken. ,,Het bouwterrein ligt pal naast de snelweg en onder hoogspanningskavels”, ziet Roeling. ,,Een hotel mag zich daar vestigen, vanuit de gedachte dat toeristen en zakenreizigers kort blijven. Langdurig mensen huisvesten op zo’n plek kan echter absoluut niet. Als wij er geen stokje voor steken, doet de rechter dat wel.”


Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×