Home » In deze hechte Bossche straat zijn studenten plots verruild voor arbeidsmigranten: ‘Ze hangen op straat met drank en drugs’
In de media

In deze hechte Bossche straat zijn studenten plots verruild voor arbeidsmigranten: ‘Ze hangen op straat met drank en drugs’

bewoners in de Van Noremborghstraat in Den Bosch

DEN BOSCH – De hechte Van Noremborghstraat in Den Bosch is in rep en roer nadat in voormalige studentenwoningen opeens tientallen arbeidsmigranten wonen. Buurvrouw Marjan Klinkhamer is woest op de gemeente, maar lijkt machteloos te staan.
,,We voelen ons overvallen”, zegt Marjan Klinkhamer (73). Samen met haar man Ole Staalman (74) woont ze pal naast de vier woningen in de Van Noremborghstraat waar volgens haar inmiddels tientallen arbeidsmigranten wonen. Een werkgroep in de wijk, onder leiding van Klinkhamer, heeft de gemeente gevraagd om op te treden tegen de nieuwe bewoners. ,,We zijn niet tegen de komst van deze mensen, maar wel op deze schaal en op deze manier, zonder overleg.”

Decennialang woonden in de vier woningen zo’n twintig studenten, die toch ook niet bekendstaan als de makkelijkste buren. ,,We hadden daar eigenlijk nooit problemen mee. Ze kwamen elk jaar bij ons eten”, vertelt Klinkhamer, die zelf in een knusse benedenwoning huist.

Naar het originele bericht

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×