Home » Gert-Jan Segers en Hein de Haas over arbeidsmigratie
In de media

Gert-Jan Segers en Hein de Haas over arbeidsmigratie

Op1 16 januari 2024 – Tijdelijk verblijf en geen gezinshereniging. Als het aan Gert-Jan Segers ligt, moet Nederland arbeidsmigranten van buiten de EU tijdelijk toelaten, maar alleen in sectoren met grote tekorten en voor maximaal 5 jaar. Lost dit plan alle knelpunten rond arbeidsmigratie op? Segers vertelt bij Op1 over zijn plannen, socioloog Hein de Haas zorgt voor de duiding. Wat is haalbaar, wat zijn de gevolgen, en wat is wenselijk?

Vanuit zijn rol als adviseur bij Otto Workforce klassificeert de redactie van deze site de uitspraken van Segers als ‘marketing’. Terwijl de huidige gevolgen van de enorme hoeveelheid arbeidsmigranten in Nederland ter tafel komen, kiest Segers ervoor om een ander liedje te blijven zingen. Hij promoot de komst van nog meer migranten, nu uit Azië en voor andere vakgebieden. Alle vragen die daarbij gesteld moeten worden, o.a. over de potentiële gevolgen op lange termijn komen bij hem niet aan. Hein de Haas benadert het plan wetenschappelijk en gebaseerd op onderzoek en ervaring. Om deze rede publiceren wij hier 2 versies van hetzelfde interview, met en zonder ‘marketingtekst’ van Gert Jan Segers. Beoordeel zelf.

Socioloog Hein de Haas in Op1

Hieronder het volledige item. Gert Jan Segers, adviseur bij Otto Work Force, en Hein de Haas, socioloog gespecialiseerd in arbeidsmigratie, samen bij Op1

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×