Home » Geen asielopvang in voormalig kiprestaurant Piri Piri, projectontwikkelaar gaat verder met huisvesting arbeidsmigranten
Rouveen

Geen asielopvang in voormalig kiprestaurant Piri Piri, projectontwikkelaar gaat verder met huisvesting arbeidsmigranten

De Stentor, 10 juni 2024 – Er komt geen azc in voormalig kiprestaurant de Piri Piri aan de Schansweg in Rouveen. De gemeente Staphorst voerde daarover verkennende gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en projectontwikkelaar Esprit. De projectontwikkelaar gaat nu verder met de plannen voor huisvesting van arbeidsmigranten, daar gaf de gemeente eerder een vergunning voor af.

Huidige bewoners moeten weg

Aan de Schansweg gaat projectontwikkelaar Esprit nu verder met de plannen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De huidige bewoners moeten waarschijnlijk vertrekken als de plannen doorgaan. Dat willen ze wel, ze weten alleen niet waarheen. Ze willen graag dat de gemeente nieuwe woningen voor hen bouwt.

Vorige week zei Jan Postma, die namens de omwonenden van de Piri Piri spreekt, tegenover de Stentor dat hij vreest dat de gemeente nu weer uit beeld verdwijnt: ,,Ze zitten alleen aan tafel als het om asielzoekers gaat, maar waar was de gemeente de anderhalf jaar daarvoor?” vroeg hij zich toen af.

Lees hier verder (origineel bericht)
×