Home » Fel debat in de raadszaal over 366 arbeidsmigranten in Riel
Riel

Fel debat in de raadszaal over 366 arbeidsmigranten in Riel

Omroep Tilburg, 9 april 2024 – Maandagavond hield de Tilburgse gemeenteraad een belangrijk debat over het idee om 366 arbeidsmigranten te huisvesten aan de Rielseweg 875. Dit voorstel heeft speciale toestemming nodig, bekend als een ‘verklaring van geen bedenkingen’, omdat het in strijd is met het huidige ruimtelijke plan. Het debat bracht ook weer een groot aantal tegenstanders op de been, voornamelijk afkomstig uit Riel.

Hoewel het debat plaatsvond tussen de politieke partijen van de Tilburgse gemeenteraad, lieten andere aanwezigen hun bezorgdheid blijken via A4’tjes. Daar stonden teksten op zoals: ‘Wees zuinig op Riel als goede buur. Zet geen megahotel in de natuur’.

Draagkracht lijkt er eigenlijk nooit te zijn geweest onder bewoners. Dit werd niet alleen duidelijk door het aantal tegenstanders in de raadszaal, maar ook door een petitie die 1.500 keer werd ondertekend. Riel telt ongeveer 3000 inwoners. Bewoners klagen nu al over overlast van ongeveer 150 arbeidsmigranten die momenteel in het dorp wonen. Ze vinden ook dat de handhaving bij problemen niet genoeg capaciteit heeft.

Doel nog lang niet bereikt

De gemeente Tilburg heeft samen met andere gemeenten in de regio afgesproken om 3.600 tot 5.000 huisvestingslocaties te realiseren. Dit doel is nog lang niet bereikt. Op dit moment zijn slechts 814 plekken gerealiseerd.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×