Home » Deal met familie De Regt is schimmig gedoe
Dronten

Deal met familie De Regt is schimmig gedoe

Opinie Dubbel en Dwars Dronten, De Drontenaar, 4 juli 2024 – De deal van onze gemeente met de familie De Regt wordt steeds schimmiger. Deze familie bezit dertien eengezinswoningen in Dronten-noord die verhuurd worden aan studenten. De gemeente sloot met de familie een deal om ze als studentenwoningen op te heffen vanwege de overlast. In ruil daarvoor mag de familie elders in de gemeente 600 arbeidsmigranten huisvesten en krijgen ze een kavel landbouwgrond.

De deal zelf is geheim. Wij weten dus niet wat er allemaal in de overeenkomst staat. Wel komen er steeds meer zaken aan het licht.

 Verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen laat op vragen uit de gemeenteraad weten dat het nog onzeker is wat er straks met de woningen in Dronten-noord gebeurt. “Het is aan de familie De Regt om de keuze te maken tussen verkoop of verhuur van de woningen. In beide gevallen zullen de woningen echter enkel mogen worden gebruikt voor de huisvesting van één huishouden”.

De familie De Regt wordt zo op het eerste gezicht aardig in de watten gelegd. Niet alleen behoudt de familie de dertien woningen in Dronten-Noord, maar wordt de familie verder aardig gepamperd met een project voor 600 arbeidsmigranten en een grote kavel landbouwgrond.

De gemeente is er zelf niet gerust op of de overeenkomst met de familie bij de rechter standhoudt. Door de deal sluit de gemeente andere gegadigden die arbeidsmigranten willen huisvesten uit. Die anderen dienen gelijke kansen te hebben.

Al met al blijft het een schimmig gedoe.

Lees hier het originele bericht
×