Home » De verbouwing is begonnen, de arbeidsmigranten in Duiven komen eraan
Informatief

De verbouwing is begonnen, de arbeidsmigranten in Duiven komen eraan

De Gelderlander, 26 februari 2024 – Het verzet is verstomd, met de buurt zijn afspraken gemaakt. De verbouwing van het kantoorpand aan de Visserlaan 1 in Duiven is begonnen. Het wordt een onderkomen voor arbeidsmigranten.

In 2021 was het verzet nog groot

Terwijl er in 2021, bij de bekendmaking van zijn plannen, nog vierhonderd handtekeningen werden ingezameld van Duivenaren die zich verzetten tegen de komst van internationale werknemers, zoals arbeidsmigranten tegenwoordig vaak worden genoemd. Ze waren bang voor onrust in hun buurt.

Maar de race is gelopen en de arbeidsmigranten komen er, circa negentig in totaal. De verbouwing van het voormalige kantoorpand van Vivare, dat ruim tien jaar heeft leeggestaan, is begonnen. Het gebouw wordt grondig gestript en is deels zelfs afgebroken.

De toekomstige bewoners betalen voor hun huisvesting circa 115 euro per week, waarvan circa 40 euro geldt als servicekosten. Hieronder vallen onder meer het toezicht, de beveiliging, de schoonmaak, gas, water en licht en wifi. Buiten komen betonnen meubels te staan en wordt een rookhoek ingericht. Er komt ook een pingpongtafel. Als de bewoners stoppen met hun werk, mogen ze nog dertig dagen blijven wonen.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×