Home » ‘De beste manier om migratie tegen te gaan, is je economie te gronde richten’
Achtergrondinformatie

‘De beste manier om migratie tegen te gaan, is je economie te gronde richten’

Follow the Money, 21 januari 2024 – ‘De immigratie’ domineert al sinds de verkiezingscampagne het nieuws. Ook deze week, waarin een Staatscommissie pleitte voor matiging van de bevolkingsgroei, en de Eerste Kamer alsnog akkoord ging met de Spreidingswet. Migratie-expert Hein de Haas ziet dat de burger over het thema wordt voorgelogen. Hij schreef een boek waarmee hij mensen wil inspireren ‘door de rookgordijnen van politici heen te kijken’.

In 520 pagina’s gaat De Haas 22 hardnekkige mythen over migratie, vluchtelingenstromen en asielzoekers te lijf, en laat zo zien dat op simplistische argumenten voor of tegen migratie veel valt af te dingen. Dat migranten banen inpikken, lonen drukken en de verzorgingsstaat ondermijnen, zijn mythen waarmee De Haas resoluut afrekent. Van een ‘asieltsunami’, waar Wilders al jaren over spreekt, is geheel geen sprake. Het is de eerste mythe die hij in zijn boek fileert. 

Arbeidsvraag is motor van migratie

‘De echte, structurele toename zit ’m in de arbeidsmigratie. En ja, daar zit het pijnpunt ook, want we hebben nu eenmaal een ontzettend flexibele arbeidsmarkt gecreëerd, die per definitie heel veel vraag naar buitenlandse arbeidskrachten genereert.’

De Haas herhaalt het geregeld: de arbeidsvraag is de echte motor van migratie. 

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×