Home » Boerenschuur zucht onder hangjongeren en dieven: ‘Ik ben geen boevenpakker maar winkelier’
Riel

Boerenschuur zucht onder hangjongeren en dieven: ‘Ik ben geen boevenpakker maar winkelier’

Brabants Dagblad, 29 november 2023. RIEL – Eerst treiterende hangjeugd, toen stelende arbeidsmigranten. De Boerenschuur in Riel heeft het dit jaar zwaar te verduren. Eigenaar Michel Oomen is het beu om aan de lopende band winkelverboden uit te delen.

Van emballeur tot directeur, zo ziet de 38-jarige loopbaan van Michel Oomen bij de Boerenschuur in Riel eruit. ,,Maar dit had ik nooit kunnen bevroeden.” de verzameling winkeldieven en dronkaards betitelt Oomen ,,mijn smoelenboek”. In zijn kantoortje zijn ze na aanhouding immers ook op de foto gezet.

Sommigen bleken als chauffeur op bedrijventerrein Katsbogten, even buiten Riel, in hun cabine te overnachten. Van de meesten was het adres terug te voeren tot een pand in het dorp waarin ze samen met andere Oost-Europese werknemers huisden. 

,,Triest dat we in een klein dorp als Riel zo diep gezonken zijn dat ik hier een beveiliger rond moet laten lopen”, verzucht Oomen. Hij richt zijn noodkreet niet alleen tot de gemeente Goirle. Die zou een eind moeten maken aan wat Oomen ziet als ‘ongecontroleerde huisvesting van arbeidsmigranten’.

Lees hier verder (origineel bericht)
×