Home » ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?
Informatief

ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?

WML, 23 april 2024 – Operatie Beethoven heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een financieel pakket van 1,7 miljard euro weet het demissionaire kabinet tech-gigant ASML in Nederland te behouden. VVD-leider Dilan Yeşilgöz is er ontzettend blij mee, reageert ze in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Het zorgt ervoor dat hier tienduizenden banen blijven.”

Eerder dreigde ASML te vertrekken uit ons land vanwege een voor hen beperkt vestigingsklimaat. Met de toezegging van de Nederlandse overheid lijkt de onrust afgenomen voor het bedrijf. Alleen de Eindhovense gemeenteraad moet in juni nog de knoop doorhakken.

Arbeidsmigratie

De veranderende positie van arbeidsmigranten in Nederland kan voor ASML een reden zijn om te vertrekken. Aan de formatietafel wordt druk onderhandeld en zijn de partijen niet eensgezind over de aanpak hiervan. Yeşilgöz: “Ik denk dat we als land, en dat is een breed gedeelde wens in de politiek, ook veel strakker kijken naar wie we nodig hebben in Nederland. Wie heeft ons nodig en wie hebben wij nodig?”

Wat de VVD betreft wordt er beter gekeken naar de verschillende bedrijven en sectoren in ons land. “Welke bedrijven en sectoren willen we versterken? En tegen welke bedrijven en sectoren zeg je: dat zou op een andere manier kunnen?

Lees hier verder (origineel bericht)
Tags

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×