Home » Arbeidsmigranten in boerderij nu wel legaal, maar buren zijn er in Alphen nog niet gerust op
Informatief

Arbeidsmigranten in boerderij nu wel legaal, maar buren zijn er in Alphen nog niet gerust op

Brabants Dagblad, 27 maart 2024 – Twee families aan de Oosterwijksestraat in Alphen ageren tegen de vergunning voor het huisvesten van 18 arbeidsmigranten op nummer 20. Ze zijn er niet gerust op dat de overlast voorgoed stopt. Dieptepunt was de dood van een 28-jarige Litouwer in juni na een vechtpartij.

,,Wij hebben niets tegen het huisvesten van arbeidsmigranten”, begon buurman Anton Kleiren maandag zijn betoog bij de commissie bezwaarschriften van Alphen-Chaam. ,,Maar de voorwaarden waaronder moeten wel handhaafbaar zijn.”

Het stak hem vooral dat van een omgevingsdialoog, zoals zou zijn toegezegd door de burgemeester, geen sprake is geweest. Verplicht was die ook niet. Toch stelde commissievoorzitter Angelie de Bie pandeigenares Sabine Kleiren indringend de vraag waarom ze niet met de buurt om tafel was gaan zitten.

Wij van WC eend adviseren …

De twee families willen dat in de vergunning een beheerplan wordt opgenomen. Die moet dan wel verder gaan dan alleen de huisregels volgens het SNF-keurmerk. ,,Wij van WC-eend adviseren WC-eend”, zo typeerde Anton Kleiren dat certificaat.

Hij wil geregeld hebben dat geen sprake meer kan zijn van zwerfafval, drugsdealers op straat en werknemers die rondzwerven na het huis uit te zijn gezet.

Lees hier verder (origineel bericht)
×