Home » Aadorp krijgt met ‘Polenhotel’ mogelijk 600 nieuwe buren, inwoners verbaasd
Aadorp

Aadorp krijgt met ‘Polenhotel’ mogelijk 600 nieuwe buren, inwoners verbaasd

RTV Oost, 18 januari 2024 – Vierhonderd tot zeshonderd arbeidsmigranten moeten onderdak krijgen in het nog te bouwen complex aan de Plesmanweg in Almelo. In de volksmond ook wel een Polenhotel genoemd. De gemeente stelt onder voorwaarden te willen meewerken. De vergunningsaanvraag kan via een kortere ‘sluiproute’. Inwoners van het aangrenzende Aadorp zijn ontstemd door de gang van zaken. “We willen op een nette en volwassen manier samenwerken.”

De Plesmanweg is de hoofdweg van het bedrijventerrein Turfkade die Almelo met het naastgelegen Aadorp verbindt. Aan het einde van die weg – tegen Aadorp aan – moet het complex komen, op de plek van het voormalige Asito-kantoor. De plannen zijn om het kantoorpand met de grond gelijk te maken en op hetzelfde fundament een wooncomplex te bouwen. Inclusief sportfaciliteiten.

Dorpscoöperatie Aadorp is verbijsterd door de gang van zaken. Het voelt voor de dorpelingen alsof de gemeente hen links laat liggen. “Wij zijn niet bij het proces betrokken, ondanks dat we dat wel hebben gevraagd. We willen als inwoners samenwerken met de gemeente. Op een volwassen manier”, legt Bram Reinders van Dorpscoördinatie Aadorp uit.

Lees hier verder (origineel bericht)

Voeg opmerking toe

Klik hier om een opmerking toe te voegen

×