Home » Genoeg arbeidsmigranten in deze straat nu, besluit Gennep: ‘Willen we paal en perk aan stellen’
Informatief

Genoeg arbeidsmigranten in deze straat nu, besluit Gennep: ‘Willen we paal en perk aan stellen’

De Gelderlander, 16 oktober 2024 – Een pand aan de Spoorstraat 143 in Gennep mag niet bewoond gaan worden door arbeidsmigranten. Een verzoek voor een vergunning is afgewezen door burgemeester en wethouders. Nog meer arbeidsmigranten in de straat tast volgens hen de leefbaarheid te veel aan.

Het stadsbestuur beroept zich op de regel in de Huisvestingsvisie Internationale Werknemers dat maximaal 5 procent van de woningen of panden op straatniveau mag worden gebruikt voor kamerbewoning. Dat geldt voor studenten, maar dus ook voor arbeidsmigranten. ,,In de Spoorstraat is de limiet al bereikt”, aldus wethouder Peter Stevens (Wonen).

Paal en perk

Het toelaten van arbeidsmigranten in méér panden zorgt volgens het college voor ongewenste extra druk. ,,Het aantal bewoners is met arbeidsmigranten veel moeilijker te begrenzen. Ze wonen er vaak maar kort, er komt een ander soort gebruik van de woningen. En het zorgt voor een andere dynamiek bij het parkeren en bijvoorbeeld afval op straat. Daar willen we paal en perk aan stellen”, licht wethouder Frank Pubben (Openbare Ruimte) verder toe.

Lees hier verder (origineel bericht)

×