Home » Ondanks aanslagen en protest wil Westland dat dorp voor honderden arbeidsmigranten er komt
Achtergrondinformatie

Ondanks aanslagen en protest wil Westland dat dorp voor honderden arbeidsmigranten er komt

Trouw, 16 oktober 2024 – Bouwplan na bouwplan sneuvelde in Westland. Maar ondanks protesten en brandstichting lijkt de tuinbouwgemeente zich nu achter een woondorp voor zevenhonderd arbeidsmigranten te scharen.

Huisvesting voor arbeidsmigranten ligt gevoelig in Westland. De afgelopen jaren sneuvelde het ene na het andere bouwplan na protesten van omwonenden. Ook over dit project soebat de gemeenteraad al jaren, en verschillende buurtbewoners zijn naar de rechter gestapt. Zij vinden het bouwplan veel te grootschalig en vrezen overlast.

Lees hier verder (origineel bericht)

‘Alle migranten in woonpark De Lier gaan in het Westland aan het werk’

AD, 16 oktober 2024 – In de Westlandse gemeenteraad tekent zich een smalle meerderheid af voor de bouw van een woonpark voor arbeidsmigranten in het buitengebied van De Lier. Aan de Oostbuurtseweg moeten 688 mensen worden ondergebracht. Het park zou eerst tien jaar blijven staan, maar die termijn is inmiddels verruimd tot vijftien jaar.

Nieuwe vergunning

De bewoners van de landelijke Oostbuurtseweg stapten ook naar de Raad van State, waar de 105 bezwaarschriften nog altijd op behandeling wachten. Zij voeren onder meer aan dat het woonpark voor 688 arbeidsmigranten veel te groot is voor een lichte procedure waarin omwonenden weinig inspraak hebben. Tradiro besloot vervolgens een nieuwe vergunning aan te vragen waarin het woonpark wordt omschreven als een ‘stedelijke ontwikkeling.’

Lees hier verder (origineel bericht)
×