Home » Hoe investeerders panden overnemen voor arbeidsmigranten
Informatief

Hoe investeerders panden overnemen voor arbeidsmigranten

De Brug, 15 oktober 2024 – ingezonden stukSinds een paar maanden is er een pand omgetoverd tot een appartementencomplex voor 16 arbeidsmigranten in de Buiten Nieuwstraat in het centrum van Kampen. Terwijl iedereen dacht dat woningsplising door de Gemeente Kampen bemoeilijkt zou worden blijkt het toch gemakkelijk te zijn. Dien een vergunning in voor 3 appartementen, maak daar tijdens de verbouwing allemaal kleine kamertjes in en je kan dit aan 16 personen verhuren. 

Dit mag zo lang er 3 personen in de het bevolkingsregister staan ingeschreven. Dus gouden handel voor investeerders. Er wordt geen gedegen onderzoek naar gedaan dus of Marie, Jantje of Klaas er nu wel of niet wonen er wordt gewoon 16 x huur (á 500 euro als het niet meer is) geïnd door de verhurende partij. Het is een komen en gaan van huurders en het parkeerprobleem wordt ook groter en groter. Er is contact geweest met de Gemeente Kampen maar hier kom je niet verder mee als je wilt weten hoe en waarom deze  vergunning is afgegeven. Problemen met parkeren. Dien maar een klacht in bij Handhaving. Maar daar wordt het afgedaan met “wij hebben geen capaciteit”. Heb je overlast van de personen in het huis dan zijn de letterlijke woorden van de Gemeente Kampen,

“Zolang er sprake is van een wettelijke inschrijving en er geen strijdige situatie is volgens het omgevingsplan, kunnen wij niet handhavend optreden. Zelfs als het gedrag van een bewoner te wensen overlaat, heeft de gemeente hier, behoudens bijzondere omstandigheden, geen bemoeienis mee. Voor dergelijke vormen van overlast kunt u contact opnemen met de politie”. Waar gaat het naartoe? 

Lees hier het originele bericht
Tags
×