Home » Een gemeente die een probleemcamping koopt: goed idee of niet?
Informatief

Een gemeente die een probleemcamping koopt: goed idee of niet?

Opinie- BN De Stem, 14 juli 2024 –  Na Zundert heeft ook Rucphen een probleemcamping op eigen grondgebied gekocht. In de hoop de regie over het terrein te krijgen, zo luidt de verklaring. Maar er klinkt ook kritiek. Want is miljoenen investeren in een camping wel zo’n goede besteding van gemeenschapsgeld? Daarom is onze Kwestie van deze week: vindt u het een goed idee dat een gemeente een probleemcamping koopt?

Begin deze maand besloot Rucphen ‘probleemcamping’ de Witte Plas te kopen. ,,Het is van een familiecamping uitgegroeid tot iets dat totaal niet wenselijk is”, zei wethouder René Lazeroms daarover. Met de aankoop wil de gemeente de groeiende problemen rondom de camping onder controle krijgen, iets dat de afgelopen jaren niet lukte.

Rucphen is niet de eerste gemeente die besluit een camping te kopen vanwege de problemen die er spelen op het terrein. Zundert verraste een kleine week eerder al vriend en vijand door de grond van Fort Oranje te kopen op een openbare veiling, die ze zelf had georganiseerd. De gemeente betaalde bijna 6,5 miljoen voor het terrein. En dat terwijl de voormalige probleemcamping de lokale gemeenschap de afgelopen jaren al miljoenen heeft gekost.

Het leidde tot wat opgetrokken wenkbrauwen in Rijsbergen. Niet alleen vroegen inwoners zich af of de veiling wel eerlijk was verlopen, ook was er onbegrip. ,,Ik denk dat veel mensen in Rijsbergen denken: er is voor veel dingen geen geld, maar Zundert kan wel 6,5 miljoen euro aftikken voor een camping”, zei een Rijsbergse eerder tegen BN DeStem.

Lees hier verder (origineel bericht)
Tags
×